Hopp til innholdet

Hvordan lage et egendefinert filter i Shopify?

Som en standard innstilling lar Shopify deg filtrere produkter etter tilgjengelighet, pris, produkttype og farge. Ønsker du likevel egendefinerte filtre som for eksempel mønster, lengde og materiale er du nødt til å legge inn dette manuelt. I denne guiden viser jeg steg-for-steg hvordan du enkelt kan lage egendefinerte filtre i Shopify og hvordan du implementerer de.

#1 Gå til din Shopifybutikk og skriv inn “metafields” i søkeboksen. Trykk deretter på “Meta Field settings.”

Metafield på Shopify

#2 Trykk deretter på products → Add definition. Da bør skjermen din se slik ut:

Product metafield definition i Shopify

Name vil bli navnet på filteret som vises i nettbutikken.

Namespace and Key oppdateres som regel etter navnet, men her kan du også velge en egen navn-konvensjon dersom det er ønskelig.

Description vises ikke i nettbutikken, men kan brukes for å beskrive hva filteret viser.

Nå tenkte jeg å vise et eksempel hvor vi ønsker å sortere overdeler etter ermelengde og materiale. 

  • Vi starter med å fylle ut navnet på filteret, altså “Ermelengde.” 
  • Videre oppdateres Namespace and Key automatisk. 
  • Deretter fyller vi ut en kort beskrivelse for å forstå hva filteret viser. 

Nå bør skjermen din se slik ut:

#3 Vi trykker deretter på “Select content type” og velger “Text.”

Nå bør skjermen din se slik ut: 

#4 Vi begynner med å krysse av “Limit to preset choices.” Filtrene vi ønsker å bruke er:

Uten ermer, Korte ermer og Lange ermer. Disse filtreringene vil vises i nettbutikken under filteret “Ermelengde”.

#5 Vi ønsker også å sortere overdelene etter materialer, så vi gjentar prosessen. Da bør det se slik ut:

#6 Nå er vi nødt til å gi det ønskede produktet spesifikasjonene, slik at Shopify forstår hvilket produkter som er langermet og har et fleecemateriale. Vi går derfor til Products → All products → Velger produktet vi ønsker å redigere.

Når du ankommer produkt-redigeringssiden blar du helt ned til du finner “Metafields.” Da bør det se slik ut: 

På dette eksempelet har jeg allerede laget filtre for lengde, scrunch, mønster og sports bh support. Dersom det er første gang du har laget dette vil du følgelig kun få opp de du har laget.

#7 Vi klikker nå på de boksene vi ønsker å endre. Deretter kan vi lagre siden på samme måte som man gjør dersom man har oppdatert produkttekst m.m.

#8 Vi ønsker at filteret skal vises i nettbutikken så vi navigerer oss til Online Store → Navigation → Så blar vi ned til “Collection and search filters.” Klikk på “Add Filter.” Vi velger da de filterene vi ønsker at skal vises i nettbutikken, som i dette tilfellet er: Ermelengde og Materiale.

Har du mange produkter i nettbutikken er trolig denne manuelle metoden tidkrevende. Innen kort tid vil jeg publisere en steg for steg guide hvor du kan ta i bruk bulk editor i Shopify for å enkelt redigere flere produkter samtidig. Steg 1 til 5 er de samme for begge metodene.

Hvordan implementere med bulk editor

Bulk editor lar oss redigere produkter samtidig. Dette er hovedskilanden fra den manuelle metoden for å gi bestemte produkter den ønskede spesifikasjonen, slik at du enkelt kan filtrere produkter i nettbutikken. Denne metoden kan virke komplisert ved første øyekast – men heng på!

Vi fortsetter med eksempelet vist overfor, hvor vi lagde metafield definitions for materiale og lengde. Ta nå en kikk på denne lenken og se om det er noe du kjenner igjen:

https://dinbutikk.myshopify.com/admin/bulkresource_name=Product&edit=%3Fresource_name%3DProduct&edit=metafields.my_fields.materiale%2Cmetafields.my_fields.lengde%2Cmetafields.my_fields.m_nster%2Cmetafields.my_fields.ermelengde&tag=training%0Dtop%25%22

For å gjøre det enda enklere har jeg delt lenken i tre deler:

Del 1: https://dinbutikk.myshopify.com/admin/bulk?resource_name=Product&edit=%3Fresource_name%3DProduct&edit=

Denne delen av lenken vil ta deg til din bulk editor i Shopify. Du behøver kun å endre dinbutikk.

Del 2: metafields.my_fields.materiale%2Cmetafields.my_fields.lengde

Denne delen av lengde forteller oss hvilke meta field definisjoner vi ønsker å forandre. Har du opprettet andre filtrerings alternativer enn vist i eksempelet finner du den riktige delen av URL’en ved å gå tilbake til Metafield definitions som tidligere. 

Hadde vi for eksempel ønsket å redigere mønster og ermelengde i tillegg til materiale og lengde kan vi enkelt legge til %2Cmetafields.my_fields.m_nster%2Cmetafields.my_fields.ermelengde i URL’en.

Del 3: &tag=training%0Dtop%25%22

Denne delen gjør det mulig å filtrere innad i bulk editor slik at du får opp kun de produktene du ønsker å redigere. I dette tilfellet ønsker jeg å redigere produkter som har taggen training-top. Vær oppmerksom på at dersom du ønsker å filtrere på tagger med bindestrek er du nødt til å bruke %0D istedenfor bindestrek.

#1 Når vi har laget ferdig en ønsket URL kan vi nå taste den inn for å se om det fungerer. Da jeg bruker nettbutikken Famme som eksempel er dette slik skjermen min nå ser ut:

#2 Basert på verdiene vi har laget for hver enkelt meta field definition kan vi nå legge disse inn. We’re done!

Håper du synes det var spennende med et lynkurs i hvordan lage egendefinert filtrering i Shopify!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.